Články

Primalex SCRIPTO

Tento výrobok sa už nevyrába.

Primalex SCRIPTO je špeciálny náter, ktorý umožňuje premeniť natreté povrchy na popisovateľné plochy s vlastnosťami klasických „whiteboardov“ (biele popisovateľné tabule). Aplikovať ho môžete na akýkoľvek kvalitný povrch v interiéri a to nielen na stenách, ale aj na nábytok. Je pripravený vo forme priehľadného náteru, aby bola zachovaná farebnosť podkladu. Vytvára dokonalú ochrannú vrstvu, na ktorej môžete naplno rozvíjať svoje myšlienky a kreativitu. Kresby vášho dieťaťa alebo odkazy od partnera ľahko a kedykoľvek odstránite pomocou handričky.

Výdatnosť: 8–10 m2/L podľa spôsobu nanášania a kvality povrchu
Zasychanie: – na dotyk 1 hodina, pretierateľnosť po 2–4 hodinách, popisovateľnosť po 24 hodinách


Aplikačný postup

  • Povrch určený pre náter musí byť dokonale pripravený – suchý, čistý, bez prachu a zbavený nepriľnavých častí. Pri aplikácii Primalex SCRIPTO na steny odporúčame ako podklad kvalitný náter Primalex Fortissimo. Nedokonalé alebo neošetrené povrchy môžu spôsobiť zmenu farebnosti a iné defekty. V prípade lakovaných, drevených alebo kovových povrchov odporúčame najprv overiť kompatibilitu a priľnavosť na malej vzorke plochy.
  • Ak nechcete použiť náter celoplošne, odporúčame vymedziť náterovú plochu pomocou krycej pásky.
  • Pri aplikácii na menšej ploche môžete použiť štetec a 2 vrstvy náteru, na väčšsie plochy použite valček a 3 vrstvy pre získanie dostatočnej hrúbky náteru.
  • Každú novú vrstvu je možné natierať po 2–4 hodinách v závislosti na teplote a vlhkosti okolia. Konečný vzhľad povrchu po aplikácii je lesklý a môže stmaviť farbu základného povrchu.
  • Po dokončení aplikácie odporúčame dôkladne vyvetrať, charakteristický zápach náteru zmizne max. do jedného dňa.


Na písanie/kreslenie využívajte iba fixky na „whiteboard" tabule. Plochu zmažete handričkou na „whiteboard" tabule alebo látkou typu flanel.
 

Stenu natretú prípravkom Primalex SCRIPTO nie je možné priamo pretrieť maliarskou farbou. V príprade, že chcete náter odstrániť a plochu premaľovať máte dve možnosti: 1.Povrch dôkladne prebrúsiť brúsnou mriežkou (so zrnitosťou medzi 180 a 100) alebo brúsnym papierom (so zrnitosťou medzi 220 a 100). Na takto prebrúsenú plochu môžete následne aplikovať interiérovú farbu. 2.Ľahkým prebrúsením plochy a následným aplikovaním špeciálneho produktu Primalex Izoprim (1 vrstva). Po aplikácii Izoprimu môžete aplikovať vami zvolenú interiérovú farbu.


Brožúra Primalex SCRIPTO (PDF)